A Schlenk cég a legvékonyabb fémfóliák hengerlésére szakosodott a legváltozatosabb felületi kikészítésekkel és csomagolási formátumokkal. Már 20 éve szállít az akkumulátor gyártóknak réz-, nikkel- és hengerplatírozott fóliákat. Termékeiket a Li-ion cellák, akkumulátor csomagok gyártásában áramgyűjtőként és bevezető csatlakozóként használják. A hengerelt fémfólia előnye az ED (electro deposited) fóliával szemben abban mutakozik meg, hogy nagyobb a rugalmassága, sokféle ötvözetből, oldalanként eltérő tulajdonságokkal is készíthető.

Az akkumulátor cellák töltési ciklusszámának növelésére rengeteg kutató-fejlesztő munkát fektettek be szilícium vagy más adalékanyagú, nagy teljesítményű bevonatos elektródák kifejlesztésére. Mindez egyúttal új megoldásokat igényelt a megfelelő anód- és katódfólia kialakítására is. A SCHLENK cég saját megoldását az RA, vékonyra hengerelt, ún. High Tensile Alloys fóliákra alapozta. A cellákban áramgyűjtőként felhasználva ezek a fóliák segítik fenntartani a fejlett cellabevonatok stabilitását.

Amennyiben Li-ion cellákhoz történő fejlesztésen, alkatrészbeszállításon dolgozik, kérje a Schlenk Metallfolien GmbH. fóliagyártó segítségét a Semigent Kft. közreműködésével. Használja ki a felgyülemlett nagy gyártási tapasztalatot! Hívjon vagy küldjön e-mailt!


1. A Schlenk Metallfolien GmbH cég Li-ion cellákhoz gyártott termékeinek ismertetése:2. Li-ion fólia mintacsomag

Az energiatárolás megnövekedett piaci igényeihez alkalmazkodva a SCHLENK útjára indított egy vadonatúj "Battery Sample Kit" bemintázási eljárást, amellyel elő kívánja segíteni a gyártók K+F tevékenységét. Ebben a Battery Sample Kit csomagban 3 db fóliatekercs található 250 mm-es szélességben és 100 m hosszúságban bemintázási célokra. A csomagban rendelhető minták:

Anyagok

  • RA rézfólia, 10 µm (.0004“) és18 µm (.0007“)
  • RA nikkelfólia, 15 µm (.0006“)
  • SCHLENK High Tensile rézfólia, 10 µm (.0004“)

Felületminőségek

  • Lamináló minőség (szabványos zsírtalanítás)
  • Speciálisan zsírtalanított felület (növelt zsírtalanítás)
  • Cu-kezelés mindkét oldalon (érdesség növelés)

3. Hengerelt fémfóliák Li-ion cellákhoz - angol nyelvű ismertető

Részletek a Hengerelt fémfóliák Li-ion cellákhoz oldalunkon.


4. Egyéb hengerelt fémfóliák a honlapunkon

Részletek a Egyéb hengerelt fémfóliák oldalunkon.