Célratörő vállalati koncepció, felhasználóbarát termékek, magas minőségi követelmény, kiváló munkaválalói csapat, valamint világszerte kiépített kereskedelmi képviselet-rendszer a receptje annak, hogy a Kettlitz-Chemie cég már több, mint harminc éve sikeresen működik. Ez a sikertörténet tovább folytatódik, mivel a Kettlitz-Chemie által gyártott speciális vegyi termékek igen keresettek a gumi- és műanyagipar számos felhasználója által.

Aki valamit meg akar mozgatni, annak magának is mozgékonynak kell lennie. A vevők kivánságaira gyorsan reagálni: ez a Kettitz-Chemie GmbH. egyik erőssége, amely már évtizedek óta jellemző rájuk. Legyen szó fejlesztésről, alkalmazástechnológiáról vagy gyártásról, logisztikáról - vevőik biztosak lehetnek abban, hogy mindig talának olyan kompetens munkatársat náluk, aki speciális problémáikkal gyorsan és megbízhatóan foglalkozik.

Képviselet

A Semigent Kft. a 90-es évektől képviseli Magyarországon a Kettlitz-Chemie rennertshofeni, bajor gyártót.


Kettlitz-Chemie lágyítók

 • Mediaplast PM: Általános szintetikus lágyító nem színező és nagyon jó alacsony hőmérsékleti tulajdonságokkal. Nagyon jól elegyíthető az összes szabványos elasztomerrel. A kompabilitása különösen jó polinorbornénnel és CR-el, viszont NBR-rel csak korlátozottan.
 • Mediaplast 650A: Nem színező szintetikus lágyító alacsony illékonysággal és jó alacsony hőmérsékleti tulajdonságokkal. Különösképp alkalmas EPDM és IIR polimerekhez és az összes nem poláros polimerhez. Inkompatibilis viszont az olyan erősen poláros polimerekkel, mint az NBR.
 • Mediaplast PS-1: Polialkilbenzén alapú szintetikus aromás lágyító. Javasolt az acsony vagy közepes polaritású elasztomerekhez, mint az NR, IIR, BR, SBR, EP(D)M, vagy a CR, CM/CSM, EVA és polinorbonén gumihoz (PNR) is.
 • Mediaplast PX-2: Parafin karakterű, hosszú szénhidrogén láncú, félig szintetikus lágyító. Felhasználása alacsony polaritású elasztomerekben javasolt, mint az NR, IIR, BR, SBR és EPDM kaucsukok. Nem színező, kiváló UV állósággal rendelkezik.
 • Mediaplast NB-4: Speciális észter lágyító poláros polimerekhez, mint NBR, NBR/PVC, HNBR, CR, ACM, ECO stb. A Mediaplast NB-4 nagyon alacsony illékonysággal rendelkezik magasabb hőmérsékleten és ugyanakor nagyon alacsony a dermedéspontja. Ennek következtében olyan gumikeverékekhez javasoljuk, amelyekkel szemben nagyok a hőellenálási követelmények, ugyanakkor rugalmasak kell maradjanak alacsony hőmérsékleten.
 • Mediaplast NB-7: Speciális diizononil-dikarboxi észtersav, amely helyettesítheti a ftalát lágyítókat olyan poláros gumikeverékekben, mint az NBR, HNBR, CR, ACM, VAMAC, stb.
 • Mediaplast TR: Élénk szinű, magasan aromás szintetikus lágyító, amelynek használatát olyan erősen poláros gumikeverékekben és poliszulfid polimerekben ajánlják, mint a "Thiokol". A Mediaplast TR magasabb hőmérsékleteken nagyon alacsony illékonysággal rendelkezik és alacsony a dermedéspontja.
 • Mediaplast száraz folyadékok: mindegyik lágyító kapható Mediaplast.../P formátumban is, amennyiben legalább 500 kg-ot rendelnek egy szállításban.

Kettlitz-Chemie feldolgozási segédanyagok

 • Dispergator FL: Feldolgozási segédanyag granulátum formátumban, kiváló kompatibilitási tulajdonságokkal az összes olyan szabványos elasztomerben, mint a NR, SBR, EPDM, CR, NBR, IIR, CSM, ECO, stb. Kiváló hatása van a töltőanyag diszperziójára és a keverék homogenitására. Sajtolásnál és kalanderezésnél jelentős javulás állhat be a feldolgozhatóságban. Már kis mértékű alkalmazása is tisztán kivehető javulást okoz a gumikeverékek folyási tulajdonságaiban.
 • Dispergator FL plus: A Dispergator FL javított változata, nagyobb hatással van gumikeverék folyási tulajdonságaira és a Mooney viszkozitására.
 • Dispergator FD: Táplálékkal érintező keverékek nagyon hatásos feldolgozási segédanyaga. Az FDA és BfR XXI (korábban BGVV) előírásokkal összhangban került kifejlesztésre. A Dispergator FD kitűnő kompatibilitást mutat a gumiiparban használatos összes polimerrel szemben.
 • Dispergator DS: A fröccsöntés és a bekeverés feldolgozási segédanyaga NR, EPDM, IIR és NBR alapú keverékek esetében. Extrudálás folyamán javítja a gumikeverék technológiai viselkedését és javítja a töltőanyagok bekeverési tulajdonságait. A Dispergator DS nincs hatással a peroxidos vulkanizációra.
 • Dispergator KB: 25 %-al több aktív anyagot tartalmaz, mint a Dispergator DS. Víztartalma sokal alacsonyabb, ezért olyan gumikeverékek esetében is alkalmazható, amelyek nyomás nélküli vulkanizáláson mennek keresztül, mint az LCM, UHF vagy meleg levegős vulkanizálás. A Dispergator KB-vel már a keverésnél is jobban elegyíthető és diszpergálható a töltőanyag és más alkotóelem. Jó kompatibilitást mutat a gumiiparban használatos majdnem minden elasztomerrel szemben és nincs kimutatható hatása a peroxidos vulkanizálásra.
 • Dispergator OX: Granulátum fomájú, polimer- és vízmentes feldolgozási segédanyag az összes természetes és szintetikus elasztomerhez. A Dispergator OX felgyorsítja a töltőanyagok és keverék alkotórészek elkeveredését és kiváló hatása van keverék folyási, valamint extrudálási tulajdonságaira, miközben a felületi minőségét is javítja. Dispergator OX csökkenti a Mooney viszkozitást és NR és IR esetében használható peptizálószerként is. A Dispergator OX különösen a nyomás nélkül vulkanizált keverékekhez ajánlott.
 • Dispergator SI/GR: Szilikonkombinációra alapozott feldolgozási segédanyag. A rosszul feldolgozható EPDM és EVA polimerek ragacsosságát jelentősen csökkenti, ezért a keverék folyási és extrudálási tulajdonságai nagy mértékban javulnak. Különösen az alumínium hidroxiddal nagy mértékban töltött keverékeknél (kábelkeverékek) mutathatók ki a feldolgozási tulajdonságok javulása, valamint kisebb lesz a formaszennyezés is.
 • Haftolat: EPM kaucsukból gyártott nagyon hatásos feldolgozási segédanyag EPDM, IIR, NBR és CR polymerekben történő felhasználáshoz. A töltőanyagok bekeverése és diszpergálása annyira javul az alkalmazásával, hogy rövidebb keverési időket lehet elérni. Különösképp polikloroprén esetén ez oly mértékben lecsökkenti a keverési hőmérsékletet, hogy segít elkerülni a scorch effektust. A Haftolat mind a kénes, mind a peroxidos vulkanizációnál neutrálisan viselkedik.
 • Haftolat/P: A Haftolat száraz folyadéka, 75 % Haftolat-ot and 25 % kovasavat tartalmaz.
 • Mediaplast WH: Nem színező feldolgozási segédanyag és homogenizáló szer. Különösképp az NBR, EPDM, SBR és EVA bázisú polimereknél a Mediaplast WH javítja a feldolgozási tulajdonságokat és a ragadást. Segít a keverék komponenseinek elkeverésében és diszpergálásában valamint kitűnő kompatibilitást mutat az összes szabványos elasztomerrel szemben.
 • Mediaplast WH/P: A Mediaplast WH száraz folyadéka, 75 % Mediaplast WH-t and 25 % kovasavat tartalmaz.
 • Mediaplast 40: Polimer elegyek homogenizáló szere. A Mediaplast 40 támogatja a töltőanyagok bekeverését és diszperzióját és javítja a keverék homogenitását. A Mediaplast 40 kis mértékben színező hatású és ezért nem alkalmazandó élénk színű keverékekben. Kitűnő kompatibilitást mutat az összes szabványos elasztomerrel szemben.
 • Mediaplast 50: Peptizáló és homogenizáló szer NR keverékekhez vagy NR-t tartalmazó elegyekhez. Csökkenti a Mooney viszkozitást, ezért hatással van a keverékek feldolgozási viselkedésére és pozitívan befolyásolja a keverék folyási tulajdonságait. A töltőanyagok bekeverése és diszperziója lényegesen könnyebb a használatával. Kitűnő kompatibilitást mutat az összes szabványos elasztomerrel szemben.
 • Mediaplast 55: A Mediaplast 55-öt különösen olyan gumikeverékekhez fejlesztették ki, amelyek vagy természetes kucsuk alapúak, vagy tartalmaznak természetes kaucsuk komponenst. A Mediaplast 55 homogenizáló szerek és vegyi peptizáló anyagok kombinációjából álló készítmény. Segítségével a polimer elegyek sokkal gyorsabban és ennek következtében nagyobb hatékonysággal gyárthatók. Kiemeledő hatással van a töltőanyagok diszperziójára.
 • Mediaplast 60: Nagyon hatékony vegyi peptizáló szer NR és izoprén polimerekhez. Alapja a jól isert dibenzamido-difenil-diszulfid (DBD) kombinálva egy új fejlesztésű katalizáló rendszerrel. Segítségével a keverékek előállításának hatékonysága messze felülmúlja a piacon kapható hasonló peptizáló szerek hatékonyságát. Már alacsony hőmérsékleti tartományban kiváló eredményeket mutat, ezért alkalmazható belső keverőben és hengerszéken is.
 • Mediaplast AT: Feldolgozási segédanyag, amely csökkenti a a CR és IIR keverékek ragacsosságát. Már kis dózisokban alkalmazva is nagy hatékonyságot mutat. Különösen alkalmas az ACM keverékekhez.
 • Mediaplast EV/F: Rendkívül hatékony feldolgozási segédanyag, különösképp ragadós EVA keverékekhez, amelyek vinil-acetát tartalma több, mint 40 %. A Mediaplast EV/F csökkenti vagy megszünteti az olyan gumikeverékek ragadósságát, mint az EPDM, CR vagy ACM. Már kis dózisban is kifejti hatását.
 • Mediaplast CL/GR: Hőstabilizált klórparaffin (56 % klór) száraz folyadéka, amely arra szolgál, hogy javítsa a polárosságot vagy fokozza a gumikeverékek tűzállóságát. Folyékony, magas viszkozitású klórparaffinokhoz viszonyítva a Mediaplast CL/GR könnyű és tiszta kezelhetőséget, pontos bemérést, gyors bekeverést és kitűnő diszpergálást biztosít.

Kettlitz-Chemie töltőanyag aktivátorok

 • Aktiol: Kovasav alapú aktivátor granulátum formában fehér töltőanyagokkal történő erősítésre. Hosszabb scorch időket biztosít 120°C körüli hőmérksékleten, amely megfelelő feldolgozási biztonságot nyújt a gumikeverékeknek. Nagyon gyorsan és könnyen bekeverhető a keverékbe. Kiváló az aktiváló hatása, különösen kénes vulkanizációnál, ha kombináljuk szilánokkal.
 • Activin: Erősen lúgos aktivátor kovasav tartalmú erősítő töltőanyagokhoz, elsősorban NR keverékekben történő felhasználás céljára. A lúgos tulajdonsága miatt nagymértékben javítja az olyan fizikai jellemzőket, mint a szakítószilárdság, moduló és keménység. Az Activin gyorsan bekeverhető a gumikeverékekbe és kitűnően diszpergálható.

Kettlitz-Chemie töltőanyag koaktivátorok

 • Actigran 50: 50 % aktív tartalmú trimetilol-propán-trimetakrilát készítmény granulátom formában. Peroxidosan vulkanizálható gumikeverékek fizakai tulajdonságait javítja.
 • Actigran 70: 70 % aktív tartalmú trimetilol-propán-trimetakrilát készítmény granulátom formában. Peroxidosan vulkanizálható gumikeverékek fizakai tulajdonságait javítja.
 • Actigran SO 70: Inert hordozóanyaghoz kötött, granulátum formájú, 70 % aktív anyag tartalmú, késleltetett scorch idejű trimetilol-trimetakrilát (TRIM). Sokkal hosszabb scorch időt, illetve feldolgozási biztonságot nyújt, mint az egyszerű, kezeletlen timetakrilátok. Emellett a (t90) idő kb. ugyanakkora marad.
 • Pertac/GR: 60 % aktív tartalmú folyékony 1.2 butadién készítmény granulátom formában gumikeverékek peroxidos és kénes vulkanizációjához egyaránt. A polibutadién alacsony viszkozitása jobb feldolgozhatóságot biztosít a gumikeverékek számára. Különösképp a peroxidos keverékekben nagyobb vulkanizálódási fokot lehet a Pertac/GR-el elérni, ezért jobbak lesznek a gumi fizikai tulajdonságai.
 • TAC/GR 50: 50 % aktív tartalmú triallilcianurát készítmény granulátum formában. A peroxidosan vulkanizálható gumikeverékek fizikai tulajdonságait javítja.
 • TAC/GR 70: 70 % aktív tartalmú triallilcianurát készítmény granulátum formában. A peroxidosan vulkanizálható gumikeverékek fizikai tulajdonságait javítja.
 • TAC 70 XP: 70 % aktív tartalmú triallilcianurát készítmény por formában. A peroxidosan vulkanizálható gumikeverékek fizikai tulajdonságait javítja.
 • TAIC 50: 50 % aktív tartalmú triallil-izocianurát (TAIC) készítmény különösen finom kovasavpor hordozóhoz kötve.
 • TAIC 70: 70 % aktív tartalmú triallil-izocianurát (TAIC) készítmény különösen finom kovasavpor hordozóhoz kötve.

Kettlitz-Chemie szilánok

 • Silanogran SI-69/GR: 50 % aktív tartalmú, az eredeti Degussa Si 69 kapcsolószerből gyártott készítmény granulátom formában, kénesen vulkanizált gumikeverékek fizikai tulajdonságainak javítására. A Silanogran SI-69/GR csak kovasavval vagy SiO2 gyököt tartalmazó töltőanyagokkal reagál.
 • Silanogran SI-69/GR 70: 70 % aktív tartalmú, az eredeti Degussa Si 69 kapcsolószerből gyártott készítmény granulátom formában.
 • Silanogran M: 50 % aktív tartalmú merkaptoszilán granulátom formában, kénesen vulkanizált gumikeverékek fizikai tulajdonságainak javítására. Csak kovasavval vagy SiO2 gyököt tartalmazó töltőanyagokkal reagál.
 • Silanogran PV: 50 % aktív tartalmú trimetoxy-szilillel módosított polibutadién készítmény granulátum formában, gumikeverékek fizikai tulajdonságainak javítására, különösképp a továbbszakadási ellenállás növelésére.
 • Silanogran HVS: 50 % aktív tartalmú oligomerikus vinilszilán készítmény a peroxidos vulkanizálású gumikeverékek fizikai és elektromos tulajdonságainak javításara. A Silanogran HVS csak kovasavval, kaolinnal, SiO2 gyököket tartalmazó töltőanyaggal vagy alumínumhidroxiddal reagál.
 • Silanogran VES: 50 % aktív tartalmú trietoxi-viniszilán száraz folyadéka granulátum formában, amely oligomerikus alkil gyököket is tartalmaz. Amellett, hogy összekapcsoló reagensként működik a töltőanyag és a polimer között, a Silanogran VES-nek kiváló hatása van a keverék elektromos tulajdonságaira is, különösen a vízben történő öregedési hajlam tekintetében.

Kettlitz-Chemie nedvesség megkötők

 • Kezadol GR: Speciális diszpergátorokkal körbevont lágy kalciumoxid, granulátum formátumban. Meggátolja a nyomás nélkül vulkanizált gumitermékek porozitását.
 • Kezadol GR/DAB: Élelmiszerekkel érintkező gumikeverékek számára alkalmas nedvességmegkötő (FDA státusz).
 • Kezadol PCI: Vegyileg semleges szénhidrogénnel felületkezelt kalciumoxid por formájú nedvességmegkötő. A kezeletlen kalciumoxiddal szeben csökkenti a légszennyezést és meggátolja a nedvességgel történő korai reakciót. A Kezadol PCI-t PVC plasztizolokban, padlószőnyeg hátoldalakon, poliszulfid és szilikon masszákban, oldószertartalmú fémpigment festékekben, porlakkokban, poliuretán rendszerekben használhatják.

Kettlitz-Chemie tapadásgátlók

 • Talcubex: Nem porzó talkum por észrevehető kvarc tartalom nélkül (kisebb, mint 1 %). Adalékanyagának köszönhetően kiváló adhéziós tulajdonságokkal rendelkezik, ezrt elősegíti a tiszta és modern munkakörnyezet kialakítását.
 • Antitack NP-97: Cinksztearát diszperziós tapadásgátló szer az összes vulkanizálatlan gumikeverékhez. A cinksztearát részecskék 120°C-on olvadnak meg és a gumikerevék abszorbeálja őket. Az Antitack NP-97-nek nincs negatív hatása az olvadási tulajdonságokra vagy a fém-gumi kötésekre.
 • Antitack NP-97/TY-40: Cinkszearátok magas fokú diszperziós koncentrációja, igen ajánlott vulkanizálatlan gumikeverékekhez tapadásgátló szerként való használata. Különösen alkalmas permetezéssel működő batch-off hűtőberendezésekhez. A cinksztearát diszperzió tartalmaz egy emulgeáló szert is, amely megkönnyíti a vízben történő oldódást.
 • Antitack BTO-7: Nem habzó, átlátszó tapadásgátló szer vulkanizálatlan gumilemezek, szalagok, granulátumok permetező kezeléséhez. Magas detergens tartalma biztosítja az egyforma hatást és hatékonyságot.
 • Antitack BTO-13: Pigmentmentes, nagyhatású tapadásgátló szer vulkanizálatlan gumikeverékekhez merüléssel vagy permetezéssel működő batch-off hűtőberendezésekben történő használatra. A tapadásgátló hatást egy polimer réteg biztosítja, amely a száradás után marad visza.
 • Antitack BTO-15: Biológiailag lebomló tapadásgátló szer vulkanizálatlan gumikeverékekből készült rakatokhoz, szalagokhoz, granulátumokhoz, merüléssel vagy permetezéssel működő batch-off hűtőberendezésekben történő használatra. Száradás után a tapadásgátló szer egy nagyon vékony nem csúszós polimer réteget képez a gumikeverék felületén. Ez elősegíti a keverék további felhasználását extruderekben vagy nyilt hengereken. Hideg folyással rendelkező gumikeverékeket a rugalmas polimerfilm révén edményesen lehet Antitack BTO-15-el kezelni.
 • Antitack BTO-20: Tapadásgatló szer, amely autoklávban, fémtüskén történő vulkanizálással gyártott gumitömlőkhöz használatos. Az Antitack BTO-20 megakadályozza a gumikeverék hozzátapadását a fémtüskéhez, így a tömlők könnyen eltávolíthatók a tüskéről. Vízben oldódik és szilikonmentes.
 • Antitack BTO-30: Nagyon hatékony magnéziumsztearát diszperzió vulkanizálatlan gumikeverékekhez merüléssel vagy permetezéssel működő batch-off hűtőberendezésekben történő használatra.
 • Antitack BTO-31 LF: Nagyon hatékony magnéziumsztearát diszperzió vulkanizálatlan gumikeverékekhez merüléssel vagy permetezéssel működő batch-off hűtőberendezésekben történő használatra. A magnézium sztearát finom részecskenagysága és a diszperzió rendkívüli stabilitása a gumikeverék felületén egy vékony, majdnem átlátszó tapadásgátló réteg kialakulásához vezet, amelyet a gumiveverék kb. 90°C-on abszorbeál. Az Antitack BTO-31 LF-ben található detergensek, rozsdátlanító és habzásgátló adalékok karbantartás mentessé teszik a batch-off berendezést. Speciális adalékok lehetővé teszik továbbá, hogy a szer koncentrációját a villamos vezetőképessége alapján mérjük.
 • Antitack BTO-33: Nagyon hatékony magnéziumsztearát diszperzió vulkanizálatlan gumikeverékekhez. Egy speciális gyártási eljárással a magnéziumsztearát részben hidrofóbbá válik, ennélfogva a pigmentek felúsznak a merülőtartály felső harmadába. Az Antitack BTO-33 tapadásgátló filmje nagyon gyorsan szárad és a gumikeverékben már 90°C-on abszorbeálódik. A tapadásgátló a legfrisseb ökölógiai szempontok figyelembe vételével került kifejlesztésre.
 • Antitack BTO-36: Magnéziumsztearát diszperzió, hasonló a Antitack BTO-33-hoz, csak javított szárazanyag tartalommal. További adalékokat is tartalmaz, amelyek révén jobban nedvesíti a gumikeverékeket.
 • Antitack BTO-40 TP: Ásványi anyagok, térhálósítók, rozsdagátlók, habzásgátlók és detergensek kombinációjából álló por alakú tapadásgátló szer vulkanizáltalan gumikeverékekhez, végtelen szalagokhoz vagy granulátumokhoz. Száradás után egy majdnem átlátszó tapadásgátló film képződik a gumikeverék felületén. Az Antitack BTO-40 TP a legfrissebb ökológiai szempontok figyelembe vételével került kifejlesztésre. Mindegyik folyékony komponense legalább 80 %-ban biológiailag lebomló. A termék porkoncentrátum formájában kerül szállításra, amely elsőrangú hatékonyságot biztosít.
 • Antitack BTO-44 VC: Ásványi anyagok, kalciumsztearát, térhálósítók, rozsdagátlók, habzásgátlók és detergensek kombinációjából álló por alakú tapadásgátló szer vulkanizáltalan gumikeverékekhez, végtelen szalagokhoz vagy granulátumokhoz. Száradás után egy majdnem átlátszó tapadásgátló film képződik a gumikeverék felületén. Az Antitack BTO-40 VC a legfrissebb ökológiai szempontok figyelembe vételével került kifejlesztésre. Mindegyik folyékony komponense legalább 80 %-ban biológiailag lebomló. A termék porkoncentrátum formájában kerül szállításra, amely elsőrangú hatékonyságot biztosít.
Fájl

Termékcsoportjaink


Gumi feldolgozási segédanyag, nedvességmegkötő, tapadásgátló

Gumi feldolgozási segédanyag, nedvességmegkötő, tapadásgátló

Gumiipari adalék, gumikeverék receptúra, műszaki gumikeverék

Tudjon meg többet
Gumikeverék adalék, lágyító, aktivátor, koaktivátor, szilán

Gumikeverék adalék, lágyító, aktivátor, koaktivátor, szilán

Gumikeverék adalék, gumikeverék receptúra, műszaki gumikeverék

Tudjon meg többet