Gumikeverék adalék termékeinket német raktárról 1-2 héten belül szállítjuk nagykereskedelmi forgalomban, az igényelt mennyiségtől és készletszinttől függően.


Az egyes gumiipari adalékokról kérésre részletesebb leírást szívesen adunk


1. Feldolgozási segédanyag - Kettlitz-Chemie

 • Dispergator FL: Feldolgozási segédanyag granulátum formátumban, kiváló kompatibilitási tulajdonságokkal az összes olyan szabványos elasztomerben, mint a NR, SBR, EPDM, CR, NBR, IIR, CSM, ECO, stb. Kiváló hatása van a töltőanyag diszperziójára és a keverék homogenitására. Sajtolásnál és kalanderezésnél jelentős javulás állhat be a feldolgozhatóságban. Már kis mértékű alkalmazása is tisztán kivehető javulást okoz a gumikeverékek folyási tulajdonságaiban.
 • Dispergator FL plus: A Dispergator FL javított változata, nagyobb hatással van gumikeverék folyási tulajdonságaira és a Mooney viszkozitására.
 • Dispergator FD: Táplálékkal érintező keverékek nagyon hatásos feldolgozási segédanyaga. Az FDA és BfR XXI (korábban BGVV) előírásokkal összhangban került kifejlesztésre. A Dispergator FD kitűnő kompatibilitást mutat a gumiiparban használatos összes polimerrel szemben.
 • Dispergator DS: A fröccsöntés és a bekeverés feldolgozási segédanyaga NR, EPDM, IIR és NBR alapú keverékek esetében. Extrudálás folyamán javítja a gumikeverék technológiai viselkedését és javítja a töltőanyagok bekeverési tulajdonságait. A Dispergator DS nincs hatással a peroxidos vulkanizációra.
 • Dispergator KB: 25 %-al több aktív anyagot tartalmaz, mint a Dispergator DS. Víztartalma sokal alacsonyabb, ezért olyan gumikeverékek esetében is alkalmazható, amelyek nyomás nélküli vulkanizáláson mennek keresztül, mint az LCM, UHF vagy meleg levegős vulkanizálás. A Dispergator KB-vel már a keverésnél is jobban elegyíthető és diszpergálható a töltőanyag és más alkotóelem. Jó kompatibilitást mutat a gumiiparban használatos majdnem minden elasztomerrel szemben és nincs kimutatható hatása a peroxidos vulkanizálásra.
 • Dispergator OX: Granulátum fomájú, polimer- és vízmentes feldolgozási segédanyag az összes természetes és szintetikus elasztomerhez. A Dispergator OX felgyorsítja a töltőanyagok és keverék alkotórészek elkeveredését és kiváló hatása van keverék folyási, valamint extrudálási tulajdonságaira, miközben a felületi minőségét is javítja. Dispergator OX csökkenti a Mooney viszkozitást és NR és IR esetében használható peptizálószerként is. A Dispergator OX különösen a nyomás nélkül vulkanizált keverékekhez ajánlott.
 • Dispergator SI/GR: Szilikonkombinációra alapozott feldolgozási segédanyag. A rosszul feldolgozható EPDM és EVA polimerek ragacsosságát jelentősen csökkenti, ezért a keverék folyási és extrudálási tulajdonságai nagy mértékban javulnak. Különösen az alumínium hidroxiddal nagy mértékban töltött keverékeknél (kábelkeverékek) mutathatók ki a feldolgozási tulajdonságok javulása, valamint kisebb lesz a formaszennyezés is.
 • Haftolat: EPM kaucsukból gyártott nagyon hatásos feldolgozási segédanyag EPDM, IIR, NBR és CR polymerekben történő felhasználáshoz. A töltőanyagok bekeverése és diszpergálása annyira javul az alkalmazásával, hogy rövidebb keverési időket lehet elérni. Különösképp polikloroprén esetén ez oly mértékben lecsökkenti a keverési hőmérsékletet, hogy segít elkerülni a scorch effektust. A Haftolat mind a kénes, mind a peroxidos vulkanizációnál neutrálisan viselkedik.
 • Haftolat/P: A Haftolat száraz folyadéka, 75 % Haftolat-ot and 25 % kovasavat tartalmaz.
 • Mediaplast WH: Nem színező feldolgozási segédanyag és homogenizáló szer. Különösképp az NBR, EPDM, SBR és EVA bázisú polimereknél a Mediaplast WH javítja a feldolgozási tulajdonságokat és a ragadást. Segít a keverék komponenseinek elkeverésében és diszpergálásában valamint kitűnő kompatibilitást mutat az összes szabványos elasztomerrel szemben.
 • Mediaplast WH/P: A Mediaplast WH száraz folyadéka, 75 % Mediaplast WH-t and 25 % kovasavat tartalmaz.
 • Mediaplast 40: Polimer elegyek homogenizáló szere. A Mediaplast 40 támogatja a töltőanyagok bekeverését és diszperzióját és javítja a keverék homogenitását. A Mediaplast 40 kis mértékben színező hatású és ezért nem alkalmazandó élénk színű keverékekben. Kitűnő kompatibilitást mutat az összes szabványos elasztomerrel szemben.
 • Mediaplast 50: Peptizáló és homogenizáló szer NR keverékekhez vagy NR-t tartalmazó elegyekhez. Csökkenti a Mooney viszkozitást, ezért hatással van a keverékek feldolgozási viselkedésére és pozitívan befolyásolja a keverék folyási tulajdonságait. A töltőanyagok bekeverése és diszperziója lényegesen könnyebb a használatával. Kitűnő kompatibilitást mutat az összes szabványos elasztomerrel szemben.
 • Mediaplast 55: A Mediaplast 55-öt különösen olyan gumikeverékekhez fejlesztették ki, amelyek vagy természetes kucsuk alapúak, vagy tartalmaznak természetes kaucsuk komponenst. A Mediaplast 55 homogenizáló szerek és vegyi peptizáló anyagok kombinációjából álló készítmény. Segítségével a polimer elegyek sokkal gyorsabban és ennek következtében nagyobb hatékonysággal gyárthatók. Kiemeledő hatással van a töltőanyagok diszperziójára.
 • Mediaplast 60: Nagyon hatékony vegyi peptizáló szer NR és izoprén polimerekhez. Alapja a jól isert dibenzamido-difenil-diszulfid (DBD) kombinálva egy új fejlesztésű katalizáló rendszerrel. Segítségével a keverékek előállításának hatékonysága messze felülmúlja a piacon kapható hasonló peptizáló szerek hatékonyságát. Már alacsony hőmérsékleti tartományban kiváló eredményeket mutat, ezért alkalmazható belső keverőben és hengerszéken is.
 • Mediaplast AT: Feldolgozási segédanyag, amely csökkenti a a CR és IIR keverékek ragacsosságát. Már kis dózisokban alkalmazva is nagy hatékonyságot mutat. Különösen alkalmas az ACM keverékekhez.
 • Mediaplast EV/F: Rendkívül hatékony feldolgozási segédanyag, különösképp ragadós EVA keverékekhez, amelyek vinil-acetát tartalma több, mint 40 %. A Mediaplast EV/F csökkenti vagy megszünteti az olyan gumikeverékek ragadósságát, mint az EPDM, CR vagy ACM. Már kis dózisban is kifejti hatását.
 • Mediaplast CL/GR: Hőstabilizált klórparaffin (56 % klór) száraz folyadéka, amely arra szolgál, hogy javítsa a polárosságot vagy fokozza a gumikeverékek tűzállóságát. Folyékony, magas viszkozitású klórparaffinokhoz viszonyítva a Mediaplast CL/GR könnyű és tiszta kezelhetőséget, pontos bemérést, gyors bekeverést és kitűnő diszpergálást biztosít.


2. Nedvességmegkötő - Kettlitz-Chemie

 • Kezadol GR: Speciális diszpergátorokkal körbevont lágy kalciumoxid, granulátum formátumban. Meggátolja a nyomás nélkül vulkanizált gumitermékek porozitását.
 • Kezadol GR/DAB: Élelmiszerekkel érintkező gumikeverékek számára alkalmas nedvességmegkötő (FDA státusz).
 • Kezadol PCI: Vegyileg semleges szénhidrogénnel felületkezelt kalciumoxid por formájú nedvességmegkötő. A kezeletlen kalciumoxiddal szeben csökkenti a légszennyezést és meggátolja a nedvességgel történő korai reakciót. A Kezadol PCI-t PVC plasztizolokban, padlószőnyeg hátoldalakon, poliszulfid és szilikon masszákban, oldószertartalmú fémpigment festékekben, porlakkokban, poliuretán rendszerekben használhatják.

3. Tapadásgátló - Kettlitz-Chemie

 • Talcubex: Nem porzó talkum por észrevehető kvarc tartalom nélkül (kisebb, mint 1 %). Adalékanyagának köszönhetően kiváló adhéziós tulajdonságokkal rendelkezik, ezrt elősegíti a tiszta és modern munkakörnyezet kialakítását.
 • Antitack NP-97: Cinksztearát diszperziós tapadásgátló szer az összes vulkanizálatlan gumikeverékhez. A cinksztearát részecskék 120°C-on olvadnak meg és a gumikerevék abszorbeálja őket. Az Antitack NP-97-nek nincs negatív hatása az olvadási tulajdonságokra vagy a fém-gumi kötésekre.
 • Antitack NP-97/TY-40: Cinkszearátok magas fokú diszperziós koncentrációja, igen ajánlott vulkanizálatlan gumikeverékekhez tapadásgátló szerként való használata. Különösen alkalmas permetezéssel működő batch-off hűtőberendezésekhez. A cinksztearát diszperzió tartalmaz egy emulgeáló szert is, amely megkönnyíti a vízben történő oldódást.
 • Antitack BTO-7: Nem habzó, átlátszó tapadásgátló szer vulkanizálatlan gumilemezek, szalagok, granulátumok permetező kezeléséhez. Magas detergens tartalma biztosítja az egyforma hatást és hatékonyságot.
 • Antitack BTO-13: Pigmentmentes, nagyhatású tapadásgátló szer vulkanizálatlan gumikeverékekhez merüléssel vagy permetezéssel működő batch-off hűtőberendezésekben történő használatra. A tapadásgátló hatást egy polimer réteg biztosítja, amely a száradás után marad visza.
 • Antitack BTO-15: Biológiailag lebomló tapadásgátló szer vulkanizálatlan gumikeverékekből készült rakatokhoz, szalagokhoz, granulátumokhoz, merüléssel vagy permetezéssel működő batch-off hűtőberendezésekben történő használatra. Száradás után a tapadásgátló szer egy nagyon vékony nem csúszós polimer réteget képez a gumikeverék felületén. Ez elősegíti a keverék további felhasználását extruderekben vagy nyilt hengereken. Hideg folyással rendelkező gumikeverékeket a rugalmas polimerfilm révén edményesen lehet Antitack BTO-15-el kezelni.
 • Antitack BTO-20: Tapadásgatló szer, amely autoklávban, fémtüskén történő vulkanizálással gyártott gumitömlőkhöz használatos. Az Antitack BTO-20 megakadályozza a gumikeverék hozzátapadását a fémtüskéhez, így a tömlők könnyen eltávolíthatók a tüskéről. Vízben oldódik és szilikonmentes.
 • Antitack BTO-30: Nagyon hatékony magnéziumsztearát diszperzió vulkanizálatlan gumikeverékekhez merüléssel vagy permetezéssel működő batch-off hűtőberendezésekben történő használatra.
 • Antitack BTO-31 LF: Nagyon hatékony magnéziumsztearát diszperzió vulkanizálatlan gumikeverékekhez merüléssel vagy permetezéssel működő batch-off hűtőberendezésekben történő használatra. A magnézium sztearát finom részecskenagysága és a diszperzió rendkívüli stabilitása a gumikeverék felületén egy vékony, majdnem átlátszó tapadásgátló réteg kialakulásához vezet, amelyet a gumiveverék kb. 90°C-on abszorbeál. Az Antitack BTO-31 LF-ben található detergensek, rozsdátlanító és habzásgátló adalékok karbantartás mentessé teszik a batch-off berendezést. Speciális adalékok lehetővé teszik továbbá, hogy a szer koncentrációját a villamos vezetőképessége alapján mérjük.
 • Antitack BTO-33: Nagyon hatékony magnéziumsztearát diszperzió vulkanizálatlan gumikeverékekhez. Egy speciális gyártási eljárással a magnéziumsztearát részben hidrofóbbá válik, ennélfogva a pigmentek felúsznak a merülőtartály felső harmadába. Az Antitack BTO-33 tapadásgátló filmje nagyon gyorsan szárad és a gumikeverékben már 90°C-on abszorbeálódik. A tapadásgátló a legfrisseb ökölógiai szempontok figyelembe vételével került kifejlesztésre.
 • Antitack BTO-36: Magnéziumsztearát diszperzió, hasonló a Antitack BTO-33-hoz, csak javított szárazanyag tartalommal. További adalékokat is tartalmaz, amelyek révén jobban nedvesíti a gumikeverékeket.
 • Antitack BTO-40 TP: Ásványi anyagok, térhálósítók, rozsdagátlók, habzásgátlók és detergensek kombinációjából álló por alakú tapadásgátló szer vulkanizáltalan gumikeverékekhez, végtelen szalagokhoz vagy granulátumokhoz. Száradás után egy majdnem átlátszó tapadásgátló film képződik a gumikeverék felületén. Az Antitack BTO-40 TP a legfrissebb ökológiai szempontok figyelembe vételével került kifejlesztésre. Mindegyik folyékony komponense legalább 80 %-ban biológiailag lebomló. A termék porkoncentrátum formájában kerül szállításra, amely elsőrangú hatékonyságot biztosít.
 • Antitack BTO-44 VC: Ásványi anyagok, kalciumsztearát, térhálósítók, rozsdagátlók, habzásgátlók és detergensek kombinációjából álló por alakú tapadásgátló szer vulkanizáltalan gumikeverékekhez, végtelen szalagokhoz vagy granulátumokhoz. Száradás után egy majdnem átlátszó tapadásgátló film képződik a gumikeverék felületén. Az Antitack BTO-40 VC a legfrissebb ökológiai szempontok figyelembe vételével került kifejlesztésre. Mindegyik folyékony komponense legalább 80 %-ban biológiailag lebomló. A termék porkoncentrátum formájában kerül szállításra, amely elsőrangú hatékonyságot biztosít.


4. Gumikeverék lágyító, aktivátor, koaktivátor, szilán

Részletek a Gumikeverék lágyító, aktivátor, koaktivátor, szilán oldalunkon.