Európában a jelentős ponthegesztő elektróda sapkagyártók száma nem éri el a fél tucatot. Vagy közvetlenül, vagy Tier1-es cégeken keresztül szállítják az autóiparnak a karosszériagyártásnál használatos ellenálláshegesztő robotokba való termékeiket. A lebronze alloys csoport Suippes-ben található gyára szinte egyedüliként mondhatja magáról Európában, hogy egy cégen belül történik a ponthegesztő elektródacsúcs gyártásának minden egyes mozzanata az öntéstől kezdve a sajtoláson át egészen a készre munkálásig. A lebronze alloys csoport együttműködő magyar értékesítő partnere Magyarországon és Romániában 2019 nyarától a Semigent Kereskedelmi Kft.



A lebronze alloys ponthegesztő elektróda sapkáinak bemutatása

A réz ötvözetű félgyártmányok tovább feldolgozásának egyik legmodernebb technológiája a ponthegesztésnél használatos elektróda sapkák gyártása. Ezen termékek előállításában régóta őrzi európai vezető helyét a lebronze alloys csoport a maga évi 35 millió darab elektródacsúcs előállításával, amelyeket világszerte szinte minden autógyár alkalmaz közvetlenül vagy pedig disztribútor hálózaton keresztül.

A csoport az ellenállás hegesztési területről érkező összes igényre tud megfelelő terméket kínálni, legyen szó ponthegesztő elektródáról, elektródasapkáról, körrúdról, lapos rúdról, lemezről, hegesztő tárcsáról vagy ezek készre munkált kiviteleiről. A lebronze alloys csoport az egyedüli olyan integrált gyártó Európában, amely házon belül saját maga végzi a rézötvözetek öntését, sajtolását, hidegalakítását, forgácsolását és stancolását. Ennek vitathatatlan előnye megmutatkozik a termékek minőségében és teljes visszakereshetőségében.



A lebronze alloys tagja az American Welding Society ( AWS ) és a Resistance Welding Manufacturing Alliance ( RWMA ) szövetségeknek. Működése során a csoport mindvégig elkötelezett maradt termékeinek folyamatos fejlesztésében, amely során kutató-fejlesztő projekjeit szoros együttműködésben alakította ki különböző autógyárakkal. Mindez különleges, szabadalmaztatott ponthegesztő sapkagyártó eljárásokhoz vezetett. Kiemelkedő szabadalom a Powerode® termékcsalád, amelynek hegesztési teljesítménye forradalmi fejlődést jelent az eddig ismert magas minőségi tulajdonságokhoz képest is. A Powerode® termékcsalád egyaránt kapható a hidegalakított és a forgácsolt CuCrZr hegesztősapka ötvözetekből.



A Powerode® elektróda sapka termékcsalád jellemzői

A Powerode® termékcsalád úgy került kialakításra, hogy lefedje az összes vásárlói igényt, amelyek növelt- vagy nagyszilárdságú, bevonat nélküli vagy bevonatos acéllemez vagy alumínium hegesztésekor jelentkezhetnek. A Powerode® termékcsaládból egyaránt kapható az összes DIN/ISO 2768-m, DIN/ISO 5821 szerinti alakforma. A hosszú kivitel sajtolt állapotban, a rövid kivitel pedig hidegen, képlékenyen alakított állapotban kerül forgalomba. Ha a szabványtól eltérő alakra van szükség, kellő mennyiségi igény esetén rajz alapján legyártatják. Jelenleg a csoport kb. 300 különböző sapkaszerszámmal rendelkezik.

  • Powerode® : univerzális CuCrZr elektródacsúcs szabványos, nagy tisztaságú ötvözetből
  • Powerode+® : univerzális, nagy tisztaságú és nagy teljesítményű prémium elektródacsúcs acéllemezek ponthegesztésére
  • Alrode® : lélegzetelállító, nagy tiszatságú, innovatív hegesztési megoldás alumínium és acéllemezek ponthegesztésére

A Powerode+® elektróda sapka tulajdonságainak részletezése

  • Piacvezető tisztaság
  • Magasabb vezetőképesség
  • Lágyulással szembeni magasabb ellenállás
  • Önmagát védő bevonat
  • Stabil, ismételhető és jobb hegesztési eredmények
  • Nem hajlamos a "tapadásra"
  • Kisebb sapkautánmunkálás szükséges


A lebronze alloys csoport referenciái

Audi, Avtovaz, BMW, Chrysler, Ferrari, FIAT, Ford, General Motors, Honda, Kia, Peugeot, Citroen Group, Renault, Suzuki, Toyota, Volkswagen Group, Volvo


A Semigent Kft. szerepe a ponthegesztő sapka disztribúcióban

Általában a sapkagyártó és a végfelhasználó közé még egy hegesztő szakcég is közbeiktatódik. Ilyenkor a szakipari forgalmazó nem csupán magát az elektródacsúcsot adja el, hanem a hegesztéssel kapcsolatos egyéb segédanyagokat, sapkafelszabályzókat, gépeket, hegesztőcellákat, hegesztőrobotokat is forgalmaz és szaktanácsadást is végez. Mi a Semigent Kft-nél ilyen járulékos szolgáltatással nem rendelkezünk, viszont biztosítani tudjuk, hogy az élvonalba tartozó gyártó garantáltan kiváló minőségű elektródasapkáival szolgáljuk ki partnereinket, csak magára a sapkákra koncentrálunk. Az európai gyártón és rajtunk kívül kívül nincsen más szereplő az értékesítési láncban...

Ugrás a lebronze alloys disztribúciós hálózatára




lebronze alloys ólommentes sárgaréz huzalok, rudak

A lebronze alloys csoport tudatában van annak, hogy a világ sárgaréz rúd és sárgaréz huzal felhasználása az ólommentes ötvözetek használatának irányába tolódik el, ezért a cél érdekében számos megoldást fejlesztett ki a vevői igények kielégítésére. Környezetbarát, tartós és költséghatékony megoldások megismerésére ajánljuk a következő linket:

Ugrás az ólommentes sárgaréz rúd termékcsoportra